05 лютого 2020
Як відрізнитиякісне масло відпідробки?!
Зрозуміло, щокінцевий результат щодонаявності в маслі вершковому рослиннихжирівможепоказатитількилабораторнийаналіз, але при органолептичнійоцінці, тобтовизначеннікольору, запаху, смаку його суть можезрозуміти і коженспоживач.
Як відрізнитиякісне масло відпідробки?
–визначити запах, тобтопонюхати – повинен бути природній запах вершків. Фальсифіковане масло не має запаху вершків, вонопахнезнеособленим жиром, тобтоприсутнійспецифічний запах, характерний для спреду, кондитерськихжирів, аборізкий запах штучнихароматизаторів;
–визначити структуру, вона не повинна бути як пластилін;
– якщокупувати масло вершкове на ринку чи в магазинах, де вонозберігається при низьких температурах, масло повинне бути твердим. Якщо при натисканні масло м’яке, то, ймовірно, вимаєте справу з спредом або з іншим продуктом, де є рослинніжирі;
–потрібнозвертатиувагу на колір масла, так як у фальсифікат часто додаютьбарвники. Справжнєвершкове масло може бути тількисвітло-жовтогоабоблідо-жовтогокольору. Масло яскраво-жовтогокольорунайчастіше не масло.
При купівлі масла вершкового обов’язковонеобхідноуважнодивитися на цілісність упаковки та маркування, при цьомузвертатиувагу на склад продукту та дату виготовлення. Такожважливим є місцезберігання та товарнесусідствойогопід час реалізації.